Category: Inspiratie, interieur, trend

De ronde eettafel

Is jouw ruimte geschikt?

Hij mag weer, de ronde eettafel. Dat hoorde ik laatst iemand zeggen. Maar is het niet zo dat je eerst kijkt naar de ruimte die je hebt en dan bepaalt of je een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige tafel kiest? Ik denk dat het belangrijk is dat de verhouding klopt, de tafel een logische vorm krijgt die de ruimte of je interieur vraagt. Dat neemt niet weg dat ik het zelf ontzettend leuk vind, een ronde tafel. In een restaurant kies ik ook het liefst de ronde tafel als we de keuze hebben. Maar mijn eigen woonkamer is bijvoorbeeld niet geschikt voor een ronde tafel. Ik merk wel dat ik m steeds vaker inteken bij klanten als de ruimte er geschikt voor is.

Voordelen.

Een groot voordeel van de ronde tafel is dat het heel gezellig is, je hebt contact met alle tafelgenoten. Ook als je met z’n tweetjes bent, of een oneven aantal, zit het gezellig. Daarnaast geeft het ook veel ruimtelijkheid omdat de ronde tafel los in de ruimte staat. Hij is er in alle stijlen, van landelijk tot vintage naar strak modern. Je kunt ook kiezen voor een uitschuifbare ronde eettafel. Dan ben je nog flexibeler in het aantal personen dat kan aanschuiven. In de afbeeldingen hierboven zie je de uitschuifbare tafel Balance van Arco http://www.arco.nl/, de Eau Rouge van Kluskens http://www.kluskens.nl en een tafel van Gek van Hout http://www.gekvanhout.nl/. Zomaar 3 hele verschillende prachtige ronde tafels met veel mogelijkheden.

De ronde tafel leent zich perfect om er in het midden iets moois op te zetten en die prachtige lamp in het midden boven te hangen. Het wordt een echte eyecatcher! Wat vind jij van een ronde tafel?

Leave Your Comment Here