Category: Geen categorie, Inspiratie, interieur, Nieuws

Het begin van een nieuw thuis

Vanaf het moment dat duidelijk was dat we zelf zouden gaan bouwen, zijn de eerste schetsen ook ontstaan. Het bouwblok is bekend. De maximale ruimte die we mogen gebruiken om te bouwen. Dat samen met de maximale goothoogte en maximale nokhoogte zorgde voor de kaders waarbinnen ons nieuwe thuis zich mag gaan bevinden. Juist omdat ik al zoveel plattegronden heb gezien en heb mogen indelen, was het voor mij al snel duidelijk wat voor ons gezin een fijne indeling zou kunnen zijn. Ook is in de loop der jaren een aardige wensenlijst ontstaan, omdat we inmiddels al op diverse plekken hebben mogen wonen.

Wensenlijst.

Zo willen we graag een leefkeuken, een plek om te werken en huiswerk te maken, een plek om te relaxen en tv te kijken in combinatie met een haard.  Op mijn wensenlijst staat een rechte trap. Een rechte trap betekent wel dat je meer ruimte nodig hebt maar dat heb ik er graag voor over. Wanneer je dan zo een plattegrond aan het opzetten bent, kom je er achter dat de trap erg bepalend is voor de mogelijkheden van zowel de beneden- als de bovenverdieping. Zeker met een goothoogte van 4 meter.  Na veel schetsen is er een ontwerp uitgekomen waarin al onze wensen goed vertegenwoordigd zijn en we ook boven de ruimtes goed konden indelen. Zonder dat de buitenmuren bekend zijn, is dat toch weer een andere uitdaging. Meestal krijg ik de kaders van een gebouw, waarbinnen van alles mogelijk is, nu had ik alleen maximale buitenmaten.

Architect.

Toen we helemaal tevreden waren over de plattegrond was de volgende stap het uitnodigen van een architect. De architect heeft uiteindelijk een mooie passende buitenschil bedacht op basis van onze plattegrond en onze wensen voor buiten. Op de bijgevoegde foto’s zie je het resultaat. Nu ben ik druk bezig met het maken van een lichtplan, het uitwerken van de keuken en het aanvragen van offertes.  Daarover volgende keer meer.

    Leave Your Comment Here