Category: Inspiratie

Thuiswerkplek

Tijden veranderen. Door de opkomst van Het Nieuwe Werken en alle voorzieningen van vandaag de dag werken steeds meer mensen thuis, of een gedeelte van de werkweek thuis. Waar voorheen alleen mensen met een eigen zaak voor een goede thuiswerkplek zorgden, is het nu zaak dat ook de mensen die in loondienst werken een goede thuiswerkplek hebben.

Een thuiswerkplek kan in een aparte ruimte (zolder, omgebouwde garage, tuinhuis, extra slaapkamer…) gemaakt worden, maar niet iedereen beschikt over deze luxe. Als er geen ruimte is voor een afgezonderde werkkamer, dan is het zeker te overwegen om deze werkplek in de woonkamer te maken.

Het begint met een plek waar je goed kunt zitten en voldoende bergruimte hebt. Efficiëntie start met een goed georganiseerde werkplek.  Flexibiliteit kan ook een goede oplossing zijn. Je kunt hierbij denken aan verrijdbare ladeblokken en een kast die eigenlijk voor je servies bedoeld is, is natuurlijk ook te gebruiken als opbergruimte voor mappen en eventuele andere benodigdheden. Om toch een beetje afgezonderd te kunnen zitten zou je een ruimtedeler kunnen plaatsen. Deze zou je dan ook weer als bergruimte kunnen benutten.

Veel meubelmerken die voor de particuliere markt ontwerpen, ontwerpen ook steeds meer werkplekken. Zij zorgen ervoor dat de werkplek een onderdeel wordt van de totale sfeer in de woonkamer. Zo wordt een eetkamerstoel in een serie ontwikkeld, waaronder ook een bureaustoel. Verlichting, kleur- en materiaalgebruik zijn goede hulpmiddelen om de sfeer te bepalen.

Maak een compleet concept voor je woonkamer waar de werkplek onderdeel van is, zo voelt het niet als een toevoeging achteraf, maar als logisch geheel!

werkplek thuis

    Leave Your Comment Here