Category: Project

Project akoestiek en sfeer

Toen de lokale diëtiste me vroeg of ik kon helpen met de akoestiek in haar praktijkruimte aarzelde ik natuurlijk geen moment. Dat durfde ik wel aan. We maakten een afspraak ter plekke en zelf had ze al een timmerman ingeschakeld om de deur tussen de praktijkruimte en de wachtkamer wat meer geluiddicht te maken. Tijdens het gesprek bleek dat er ook behoefte was aan meer rust en sfeer in de ruimtes.

Akoestiek

Akoestiek beter maken in een ruimte is vaak een optelsom van een aantal dingen. Je kunt met een vloerkleed op een harde tegelvloer veel oplossen, maar dat is in een praktijkruimte eigenlijk geen optie in verband met hygiëne. Wat je wel nog kunt doen zijn lampenkappen van stof hangen in plaats van harde metalen spots, akoestische wandpanelen ophangen en eiermatjes plaatsen onder de meubelen. De harde kunststof stoelen vervangen voor gestoffeerde exemplaren zorgt ook voor verbetering van akoestiek. Dit is allemaal uitgevoerd volgens plan.

Sfeer

Omdat er toch akoestische panelen geplaatst gingen worden, was het wel zo handig om dat meteen in de juiste sfeer te bestellen. Ik maakte een plan voor de kleuren op de muur, de sfeer waarin de nieuwe producten het beste aangeschaft konden worden en zocht afbeeldingen uit voor de panelen. Het totaalplaatje bracht sfeer, eenheid en zorgde voor rust, dankzij de kleuren, materialen en verbeterde akoestiek.

schaal1op1_wachtkamer2

    Leave Your Comment Here