OPEN DESIGN

Client:

Category: Particulier

Klant: Nieuw gebouwde villa in Chaam.

Opdracht: Een goede indeling bedenken in deze grote open ruimte, voornamelijk gericht op de tuin, met als basis de vloer, keuken, kleur op de wanden en basislicht. Vanuit de indeling de juiste producten voorstellen passend bij de smaak van de klant, strak en modern.

Oplossing: Door een bank te kiezen die aan 2 zijden bruikbaar is, konden we 1 zithoek maken met zicht op de tuin en 1 met zicht op de haard en tv, zonder ruimteverlies. De ruimte bij de tv is namelijk erg smal. De eethoek is wat vriendelijker qua vorm geworden door een ronde tafel te kiezen in een ruimte die vierkant oogt. De kwaliteiten van de ruimte zijn door de indeling benadrukt. We hebben voor de fauteuils een keuze gemaakt voor draaibare fauteuils zodat deze zowel naar de zithoek als naar de tuin gedraaid kunnen worden. De fauteuil bij de haard heeft ook weer een wat rondere vorm. De balans is hierdoor goed tussen rond en hard rechthoekig. Ook in materialen is er een mix tussen natuurlijke materialen en metaal en leer en stof. De klant koos bewust voor geen raambekleding om het contact met de mooie tuin te behouden.


‘Op en hele prettige manier hebben we met Inge onze wensen en ideeën besproken. Inge kwam met verrassende voorstellen qua indeling, materiaalkeuze en kleurstelling die heel goed invulling gaven aan onze wensen. Stap voor stap hebben we het samen verder ingevuld.  Het eindresultaat heeft onze verwachting overtroffen en we genieten er nu iedere dag van.’