Category: Inspiratie, interieur, Nieuws

Oktober woonmaand

Oktober is woonmaand. Waarom juist in oktober? Oktober is de maand dat we weer meer binnen zijn, na de zomerperiode waarin we veel buitenleven. Mensen gaan dus als vanzelf ook weer nadenken over hun interieur.
Voldoet de indeling van de woning nog aan de huidige samenstelling van het gezin? Misschien is het gezin groter geworden omdat er kinderen zijn gekomen, of misschien zijn de kinderen juist uitgevlogen en komen ze alleen in het weekend nog thuis?
En dan hebben we het nog niet over de samengestelde gezinnen, die voortdurend van samenstelling kunnen veranderen.
Wellicht is de behoefte veranderd omdat we andere interesses hebben gekregen.
Moet er weer geschilderd worden? En zo ja, het liefst meteen maar even in die mooie nieuwe kleuren.

Nieuwe collecties

Oktober is ook de maand waarin veel fabrikanten hun nieuwe collectie bekend maken. Langzaam worden ook de trends voor het komende jaar steeds meer zichtbaar. In de volgende blogs zal ik ook wat dieper in gaan op de nieuwe trends.

Inspiratie opdoen

Wil je voor je eigen huis inspiratie opdoen dan kun je in de maand oktober ook veel beurzen bezoeken. Op dit moment is de VT wonen en design beurs in de RAI in Amsterdam. Zeker op het gebied van styling is dit een goede en inspirerende beurs (nog tot en met 2 oktober te bezoeken).
Andere mogelijkheden om veel inspiratie op te doen zijn:

Excellent woonbeurs in Ahoy Rotterdam van 6  tot en met  9 oktober

Beurs eigen huis in de Jaarbeurs Utrecht van 7 tot en met 9 oktober 2016

Interieur 2016 in Kortrijk Xpo  van 14 tot en met 23 oktober

Dutch Design Week in Eindhoven van 22 tot en met 30 oktober

De beurs in Kortrijk vind ik persoonlijk echt een top beurs. Eens in de 2 jaar zie je alle nieuwe producten van de topmerken bij elkaar. Design, meubels, producten en afwerkingen voor hedendaagse interieurs. De Biënnale is een totaalbeleving met stands die ook inspireren.

Iets dichter bij huis in Eindhoven kun je ook je hart ophalen als je van vormgeving houdt. Laat je verrassen door jonge ontwerpers en de gevestigde orde in een bijzondere sfeer.

 

    Leave Your Comment Here