Category: Geen categorie, Inspiratie

Lente in je interieur.

Als het voorjaar zich weer aandient begint het bij veel mensen ook te kriebelen om iets aan het interieur te gaan doen. We geven ons huis de bekende voorjaarsschoonmaak, maar veel leuker is het natuurlijk wanneer we ons interieur een lentegevoel mee kunnen geven.

Dit kunnen we op verschillende manieren doen, waaronder:

Begin met het weghalen van alle winteraccessoires, zoals wollen plaids, extra kussens, zware kandelaars en zorg ook dat de accessoires in donkere kleuren even opgeborgen worden. Vervang deze voor accessoires in lichte en frisse kleuren. En voeg andere materialen toe, zoals katoen in plaats van wol. Als je donkere meubelen hebt kun je deze eenvoudig een lichtere look geven door er een katoenen plaid in een lichtere kleur overheen te draperen.

Vul je kamerplanten aan met een mooie grote verse bos bloemen, in een mooie glazen vaas. De transparantie zorgt voor een fris gevoel. Ook een bos tulpen doet het natuurlijk altijd goed in de lente.

Een vloerkleed heeft verschillende functies, waaronder sfeer en warmte brengen. In de lente willen we juist een wat frissere en lichte sfeer, waardoor een kleed misschien teveel is. Haal m tijdelijk weg of wanneer je budget toereikend is, vervang m voor een laagpolig licht exemplaar.

Wil je wat verder gaan, dan kun je met het schilderen van een wand natuurlijk ook de lente in huis halen. Zorg wel dat je de juiste kleur kiest die bij de rest van je interieur past (DE kleuren van 2016 zijn goudachtig okergeel dat zorgt voor de zon in huis en zachtroze en pastelblauw) Wanneer je het bij 1 wand houdt zijn de kosten en de hoeveelheid werk goed te overzien en de kleur is gemakkelijk weer aan te passen naar de winter toe.

Kom je er zelf niet uit, dan wil ik je daar natuurlijk met alle plezier bij adviseren. Ik weet de weg binnen de wirwar van alle mogelijkheden, aansluitend bij de elementen die al aanwezig zijn in je interieur.  Als je aangeeft wat je budget is, zorgen we samen voor het meest optimale resultaat binnen de mogelijkheden.

    Leave Your Comment Here