Category: Inspiratie, Nieuws

Interieur verbonden met exterieur.

Vorig weekend stond ik met Wil Withoos voor Verandaservice  op de tuinbeurs Mijn Tuinidee in Den Bosch. Hartstikke leuk, want binnen en buiten is vaak met elkaar verbonden, dus heeft het zeker ook een link met mijn vak als interieurarchitect. Daarnaast vind ik het gewoon gaaf om ook de trends op het gebied van tuinen in de gaten te houden.

Wat je steeds meer ziet is dat er ook echt aandacht geschonken wordt aan de styling buiten. Het wordt echt een leefruimte erbij. Een veranda doet daar natuurlijk nog een schepje bovenop, omdat dat een specifiek afgebakende ruimte is en deze ook echt een verlengstuk van de woning is en de overgang naar de tuin maakt. Kleuren en materialen van binnen worden naar buiten doorgetrokken. Dat zorgt voor een mooie eenheid. De trend van de cactus binnen zetten we buiten voort, door meer buitenlandse planten ook buiten toe te passen. Grote cactussen kunnen prima gecombineerd worden.

We willen ook weer meer zelf onze groenten gaan verbouwen en wat is er nou leuker dan dat in een mooie kas te doen? De kas die vormgegeven is volgens de laatste trends op interieurgebied, zwart staal, met veel groen erin. In ons interieur zien we het zwarte staal ook veel terugkomen in mooie industriële deuren. Maar ook zien we steeds meer mogelijkheden om binnen in kleine mooi vormgegeven items zelf kruiden te verbouwen. Kortom: binnen en buiten raken steeds meer met elkaar verweven.

 

    Leave Your Comment Here