Category: Inspiratie, Project

Interieur in de praktijk

Voor een voetreflextherapeute ben ik sparringpartner geweest bij de totstandkoming van het interieur van haar eigen praktijk. Zelf wist ze heel goed wat ze mooi vond, maar niet zo goed wat ze met de indeling, het licht en de mogelijke effecten van kleur kon bereiken.

Interieuradvies op maat.

Ik mocht haar helpen met interieuradvies op maat. Via pinterest had de klant al een mooi sfeerpalet bepaald. De accentkleur en de vloer heeft ze zelf uitgekozen en de afmeting van de ruimte lag ook vast. Het eindresultaat is door deze samenwerking prachtig geworden.

Effecten van kleur.

Je ervaart de ruimte als prettig en rustig, met fijn licht en mooie producten binnen een acceptabel budget. Door de kleur niet tot boven toe door te trekken lijkt de ruimte hoger. De kopse kanten van de ruimte hebben we ook bewust wit gehouden waardoor de ruimte langer lijkt. In dit geval was dat zeker handig, want daardoor lijkt de totale ruimte groter. Zeker in combinatie met de lichte betonnen vloer.

Door slim om te gaan met de effecten van kleur kun je de ervaring in ruimtes dus optisch beïnvloeden. In dit geval was de ruimte niet al te groot en was het zaak om te zorgen voor een wat ruimtelijker gevoel.

    Leave Your Comment Here