Category: Inspiratie

Inspiratie tijdens bezoek aan Ceramiche Refin

Begin van deze maand was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik met een groep enthousiaste mensen een bezoek mocht brengen aan tegelfabrikant Refin. Op uitnodiging van Refin en Tegelsalon Imming vertrokken we op dinsdag 4 oktober richting Bologna, Italië. Tussen de bezoeken aan de showroom en de fabriek zagen en proefden we een prachtig stukje Italiaanse cultuur; het huis van Pavarotti, waar en hoe balsamicoazijn gemaakt wordt, Parmezaanse kaas, het Ferrari museum en dat zijn er slechts een paar. Inspiratie op alle vlakken dus.

Ceramiche Refin

Ceramiche Refin staat bekend om zijn prachtige ontwerpen en hoogwaardige kwaliteit. De kleuren in hun collectie vind ik erg mooi en goed toepasbaar. Refin is koploper van een minimalistische en vaak tegendraadse stijl. De formaten zijn naast standaard ook uniek doordat een aantal collecties in erg grote formaten toe te passen zijn. Kies je een tegel die nagemaakt is naar een marmersoort, dan zorgen zij voor een grote variatie, zodat je geen terugkerende print hebt. Dat zorgt ervoor dat het nauwelijks van echt te onderscheiden is.
Waar ik tot voor kort dacht: een tegel met houtprint is niet mooi, ben ik daar na mijn bezoek aan de showroom en fabriek op teruggekomen. Zij zorgen er namelijk voor dat het wel mooi is! Geen repetitie, houtstructuur…
Het resultaat is wel afhankelijk van de voeg die toegepast is.
De collectie is zo opgebouwd dat je voor alle stijlen een goed toepasbare tegel hebt. Minimalistisch, landelijk, industrieel, jaren 30…. Ik ben fan!

Nieuwe collectie

Ook mochten we een kijkje nemen bij de nieuwe collectie. Opvallend was de collectie ontworpen door Daniela Dallavalle, Arte Pura, waarbij de basistegel gebaseerd is op een dialoog tussen de materialen van Refin en Daniela, klei en weefsels. Het linnen is duidelijk terug te zien. Daarnaast zie je tegels gecombineerd met mozaïeken van kant en macramé.  Sommige tegels zijn voorzien van tekeningetjes van haar hand als je dat wilt. Wil je meer zien? Neem dan gerust een kijkje op de website van Refin, www.refin.it of ga voor een bezoekje aan de showroom van Tegelsalon Imming in Eindhoven, daar is de hele collectie te zien! http://tegelsalonimming.nl/

Voor mij waren het 3 inspirerende top- dagen, dankjewel Tom, Atilla en Stefano!

    Leave Your Comment Here