Category: Inspiratie, interieur, Nieuws

Gevoel in je interieur

Gisteravond was ik bij het Rabobank Woonevent in Valkenswaard. Een van de sprekers deze avond was Michiel de Zeeuw.
Michiel is bekend van RTLwoonmagazine (en daarvoor Goudkust). Daarnaast is  hij ook een goede interieurarchitect. Ik vond het heel mooi om te horen dat hij het belangrijk vindt hoe iemand leeft, hoe de klant de ruimtes gebruikt (rituals) Hij probeert juist voor de klant een goed interieur te maken. Dat betekent dan niet altijd dat het helemaal voldoet aan de regeltjes. Misschien staat er wel een heel klein bankje, omdat daar weinig gebruik van wordt gemaakt, maar staat er wel een eettafel van 3,5 meter. De ene keer is dat in een landelijk interieur, de andere keer heel strak en de volgende keer meer Ibiza stijl. Dat is precies wat ik ook belangrijk vind. Geen trucjes, geen kopieën van eerder gemaakte interieurs.
Gewoon iedere keer weer een ander interieur ontwerpen. Ja, wel met de handtekening van de ontwerper, maar ook persoonlijk afgestemd op de klant.

Een ruimte moet vooral fijn voelen en dat kan als de basis goed is. De ene keer met een groot budget (Michiel refereerde aan een prachtig vloerkleed van Jan Kath, dat 50.000 euro had gekost en hij in een project had toegepast, zie foto hierboven) en de andere keer met een klein budget en alles wat daar tussen in zit.

Michiel de Zeeuw: Een interieur doet meer dan je denkt; het werkt in op je gevoelsleven. 

Op televisie zie je niet wat iemand beweegt om bepaalde keuzes te maken. Leuk om nu middels een persoonlijke  presentatie een beeld te krijgen van deze ontwerper.

 

 

    Leave Your Comment Here