Category: Inspiratie, interieur

Een souvenir in je interieur.

Weer terug van vakantie. Zelf heb ik dit jaar, na een aantal jaren in de eigen tuin de zomer te hebben doorgebracht, een droomreis naar Canada (British Colombia en Alberta) gemaakt met mijn gezin. En nog volledig onder de indruk van de ruige, grootse natuur met z’n enorme bergen, wildlife en prachtige blauwe meren ga ik nu weer aan de slag met interieurs.

De vraag die ik in deze blog probeer te beantwoorden is: hoe zorg je ervoor dat de zorgvuldig uitgezochte souvenirs van je vakantie een mooie plekje in je interieur krijgen?

Foto’s

Foto’s zijn bij uitstek het souvenir van je vakantie. Daar kun je natuurlijk veel mee doen in je interieur. Maak bijvoorbeeld een collage met Ogu.  www.ogu.nu Een mooie manier om een persoonlijk verhaal van je vakantie te laten zien aan je muur. In 2 vierkante formaten met diverse indelingen, maar door ze te naast of boven elkaar te plaatsen kun je ook een verticale of horizontale variant maken. Maak een vergroting, een IXXI -collage www.ixxidesign.com (of een uitvergroting zoals hierboven van 1 van onze favoriete uitzichten in Oostenrijk) of diverse lijsten bij elkaar. Zo kun je ieder jaar een persoonlijke variant maken.

 

Verzameling stenen of schelpen

Mijn kinderen zijn er goed in, stenen en schelpen verzamelen op vakantie. De een nog mooier en bijzonderder als de ander. Gelukkig waren we dit jaar beperkt door het aantal kilo’s dat mee mocht anders hadden we nu zeker een paar kilo stenen in huis gehad.
Wat kun je hier mee? Bijvoorbeeld in een mooie glazen pot doen met een etiket waar ze gevonden zijn en deze een mooie plek geven. Met schelpen kun je ook een fotolijst beplakken met uiteraard een foto van je vakantie erin. Of een ketting rijgen van mooie grote gevonden schelpen. Erg decoratief in een landelijk of Ibiza interieur.

 

Kunst

Mijn schoonvader bracht een klein kunstwerkje mee van zijn vakantie op Fuerta Ventura. Hij maakte er iets bijzonders van door dit in een mooie glazen vaas te zetten bovenop het zand dat hij meebracht van 1 van zijn wandelingen daar. Een gevonden stuk drijfhout erbij en je hebt een geheel eigen creatie. Ook maakte hij bijzondere spiegels van meegebracht jutselhout van zijn vakanties in Griekenland. Wij op onze beurt hingen daar dan weer een schelpenketting aan.

 

Tot slot

Niet iedereen heeft de ruimte voor een speciale kast waar hij al zijn/haar souvenirs in kan tentoonstellen, maar mocht je wel die ruimte hebben: het bundelen van vaasjes, beeldjes of andere (kunst) creaties werkt goed. Het versterkt elkaar.

 

Wil je nog meer tips of ideeën voor jouw meegebrachte souvenir? Laat het me gerust weten in een reactie hieronder.

    Leave Your Comment Here